Top

Eiken fineer koop je online bij fineerkopen.nl

Wat is eiken fineer?


De houtsoort eiken is de meest gebruikte houtsoort in Nederland. Het is een sterke en harde houtsoort die toch heel makkelijk te bewerken is. Ook kan je eiken prachtig afwerken. Alleen wanneer een eikenboom in perfecte omstandigheden groeit, zonder enige zijtakken, wordt de stam van de boom gefineerd. Eiken fineer van perfecte kwaliteit is namelijk vrij van noesten en is erg fijnjarig.

 

Welke soorten eiken fineer zijn er?


Europees eiken   Amerikaans eiken   Amerikaans rood eiken
   

Er zijn verschillende soorten. In ons assortiment beschikken wij over de volgende soorten eiken fineer die u kunt kopen:

Europees eiken: Het traditionele eiken, de meeste gangbare eikensoort. Echter wordt deze soort steeds schaarser. Daarom worden er vaak andere houtsoorten gebruikt voor toepassingen waar voorheen eiken werd gebruikt. Binnen het Europees eiken zijn echter ook een aantal vershillen. Zo is er het Spessart-eiken, welke erg recht van draad is en erg fijnjarig. Het Franse eiken is harder dan Spessart-eiken en heeft een iets donkerdere kleur. Als laatste hebben we het Slavonisch eiken. Dit is een zeldzame soort die vaak grote lengtes heeft en voornamelijk kwastloos of noestloos is.

Amerikaans eiken: Deze eikensoort komt, zoals de naam al zegt, voor in Amerika. Amerikaans eiken heeft dezelfde dichtheid als Europees eiken, maar deze is lichter van kleur.

Amerikaans rood eiken: Het rode Amerikaanse eiken heeft een aantal verschillen ten opzichte van het traditionele Amerikaanse eiken: Allereerst beschikt rood Amerikaans eiken over een grovere nerf. Daarnaast heeft deze eikensoort een rodere kleur, welke zachter overkomt.

Waar wordt het voor gebruikt?


Eiken fineer wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Uiteraard draait het om het uiterlijk. Fineer van de beste kwaliteit wordt gebruikt voor uitzonderlijke vloeren of de aankleding van schepen. Massief eiken wordt veel gebruikt voor meubels, deuren en kozijnen.

Eiken fineer kopen doe je bij Fineerkopen.nl

Bent u zoek naar eiken fineer? Dan heeft u met fineerkopen.nl het juiste adres gevonden als het gaat om fineer kopen.