Top

Teak fineer

Wat is teak?


Teak is in de houthandel een houtsoort met een goede reputatie. Van oorsprong komt teak uit Zuidoost-Azië, maar door de populariteit van de teakboom, worden er op meerdere plaatsen in de wereld teakbomen aangeplant. Hierdoor zijn er verschillen in het hout als het gaat om hardheid, kleur en volumieke massa. Teak wordt om die reden dan ook verward met andere houtsoorten, zoals Aformosia. Dit is een houtsoort uit west Afrika, maar stamt niet af van de teakboom.

Waar wordt teak voor gebruikt?


Het hout van de teakboom heeft een grote reputatie in de scheepsbouw. Scheepsbouwers bouwen de scheepsdekken veelal van teak, omdat teak enorm goed weerstand biedt tegen weer en wind. Hiervoor is weinig onderhoud voor nodig.
Daarnaast wordt teak gebruikt voor meubelen voor zowel binnen als buiten.

Teak fineer


Als een teakboom van dermate kwaliteit is een veelal vrij is van noesten, wordt de teakboom gefineerd. Teak fineer zie je zowel dosse als kwartiers gesneden. Een goede kwaliteit boom waar men teak fineer uithaalt is vrij van noesten, erg fijnjarig en breed en lang. Teak fineer voelt vettig aan in tegenstelling tot andere houtsoorten.

Waar wordt teak fineer voor gebruikt?


Liefhebbers van teak fineer kunnen het voor allerlei toepassingen gebruiken. Scheepsbouwers gebruiken niet alleen massief hout, maar ook zij zijn liefhebbers van teak fineer. Teak fineer kan bijvoorbeeld prachtig functioneren als een tafelblad.


Voorraad teak fineer


Fineerkopen.nl heeft een grote voorraad teak fineer. Online hebben we een aantal boekjes en velletjes, maar als u geïnteresseerd bent in een grotere afname, dan kunt u contact met ons opnemen. Voor grotere afnames geldt een kwantumkorting

Klik hier voor de online voorraad.

Voor meer afmetingen en diktes kunt u contact met ons opnemen.

Klik hier voor de prijslijst
 
Fineerkopen.nl, de specialist in Nederland als het gaat om fineer kopen.